Saturday, January 7, 2012

Restoran Tapak Sulaiman, Kajang

Nak share satu kedai makan yg sedapppss kat area2 Putrajaya nih...
Kedai makan ni dah jadi "habit" tuk my ofismate..so dah jadi port baru kami satu opis bila lunch time...every week at least mesti nak pekena skali...haha...

Kedai nih otw ke Kajang/Bangi (klo ikut jln dalam kat Coffea Village)
Area Kampong Limau Manis...x sangka ada kedai makan sedap dlm jln2 kampong kat ctu...
Kedai ni sgt sempoi tp klo nak dtg lunch time office hours memang kena call booking dulu..sgttt penoh..so bdk ofis aku bagi nama kedai ni, kedai mkn 5-star...haha..



Ni piccas kedai...Tuan Tanah gi time New Year Holiday aritu, so x ramai org coz time cuti...


Menu dia ikut hari...
means that, Isnin lain, selasa lain and so on..cuma aku komfem ari Isnin ngan Khamis sama..Masak Lemak Ketam...pehhhsss terlioq dah!
Masakan dia consider pedas coz cili padi, tapi pedas yg sedap...sbb masakan dia panas2..ikan goreng yg fresh baru digoreng...

                                                          Ni menu untuk hari Isnin


Ketam dua mangkok lagi...


IF sapa x mkn ketam (cam my hubby, rogi kan) boley mkn ayam+ikan..


Selesai!! tinggai tulang ja...

Ni menu unt hari Selasa


Masak lemak Udang (kurang pedas cam ketam)



Utk hari2 seterusnya Tuan Tanah x penah try lg...next time plak...hehe

But, yang paling penting skali...harga dia sgttttt murah...
Per hidang utk 4 org mkn is only rm30.00 OK...(percaya x mkn semo kat atas tu rm30 ja, IF devide by 4 dalam rm7++ ja)
mana nak dpt nasi + ketam/udang + ayam + ikan + sayor dgn harga mcm tuh...
tgk sendiri hidangan dia...mmg terlioq...
mmg x rugi pi try n komfem nak mai makan lagi next time :)

satu lagi, maybe makanan dia kita rasa sedap coz kita dpt feel mkn kat kampong, kat bwh pokok di tgh2 ari yg panas terik tu, mmg berpeloh2..(tu yg sedap tuh ;p)

p/s : Tuan Tanah dalam dok berdiet, tp bila bdk2 ofis ajak gi makan ctu, aku ONNNNN aja...last week 2 ari bturut2 (isnin ngan slasa)...dan2 berat tuan tanah naik 1kg...huahahahaha...


3 comments:

Anonymous said...

hi .. nak tanya ape no tel restoran ni?

wSyaFriNaS said...

Contact No. for Reservation : 017-381 2246

Didie Dayeana said...

Weekend bukak x sis??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...