Sunday, May 29, 2011

Monday, May 23, 2011

Al-Fatihah

Salam..
This picture taken rite before the Kejadian Tanah Runtuh di Rumah Anak2 Yatim & Rumah Kebajikan Madrasah Al-Taqwa, Felcra Semungkis, Batu 14, Hulu Langat, Selangor.
Ya Allah Ya Tuhanku,
Sesungguhnya Anak2 ini tidak berdosa serta Mulia..
Kau Cucuri lah Rahmat Ke Atas Mereka yg telah terkorban,
Dan kau Selematkanlah mereka yang tercedera...
Kuatkan semangat & tabahkan lah hati mereka & Waris keluarga Mangsa..
Amin...

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Sunday, May 22, 2011

My Weekend Stori Mori

Wiken nih i x blk kmpg, even Penang or Melaka, so kami lepak Key eL sja..
Sabtu gi window shoping kat Sunway Pyramid..tu pon sbb gaji i dah masuk..hoooraayyyy!! Tp i x bley nk spent too much this month coz byk commitment, weddings & byk plak anasir2 jahat yang dtg kat i jual handbag (uwaaaa...nafsu diri sendiri sbnarnye, x baik tau salahkan org lain inas ni) konfem ujong bln i gigit jari lg coz RM dah kering kontang...
Kat Sunway we olls lunch buffet kat Chicken Hartz (btol ker spelling die cenggini, klo salah ampunnn)
Emm buffet die rm21.80++ per pax, consider murah coz not only chicken yg ade..ade mcm2 jenis potatos,nasik,salad bar, kek, soup, yg plg i ulang alik gi ambil is Aiskrim :) hehe

On Sunday we olls gi Lunch at Restoran Abdullah Chan, Bangi.. Suke jugak mkn kt cni, coz it's Chinese Muslim Restaurant..
after tat i gi Cut&Wash hair kat Miko (Uder recommend) besh gak saloon nih.. Thumbs up..
i tringin nak curl kan rambut, tp hairstylish tu ckp tggu rambut i pjg ckit, br cantek nak gulung cam speghetti hehe
After that we olls singgah kejap @Kelab Air Putrajaya, tgk Kejohanan Dragon Boat..then gi Kelab Maritim..dah xcited nak b'dugong lam swimming pool die, skali not allowed coz we olls x wearing tight & swimming suits ..punah harapan!! X bwk lerr plak.. Firas je yg bley berendam kat kolam sebelah...Hampehss!!

This is my stori, next 2 weeks nak blk Kedah for my Kazen's wedding :)

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Beckham & Victoria gonna have BabyGal

Satu lagi News yg i'm out of the boat..
t'tgl keretapi is...

David Beckham & Victoria gonna have a Baby Girl!!



u know what, i sgt sukakan this loving Married Kapel!!!
sampaikan i b'angan2 nak dress-up & nak ade photo shoot like they olls..
hahahhaha..boleh tak???
tp nak photo shoot yg curik2 cam candid camera lah..
holding hands with my Mus wearing Jeans n Shirt tgh shopping kerr...
errrrr....nak muntah kot org nengok...hahahhahahaha...
enough!

OK back to this story..
i penah t'bace lam newspaper last time ago..
ms tuh this Victoria & Beckham still b'usaha gigih tuk dapat kan anak Pompuan..
klo x salah i, Beckham sanggup blk umah to "makes Love" with Vic 3 times per day kot just to make it Vic pregnant & they want it Baby Girl!!!
haaaa...dahsyat tuh...!!!
Lotihnyaaa....
hahaha...

and now today br i found out from OhBulan!
Vic's pregnant!!
yeayyyyy!!! they make it happen....


And this is the 1st Picture of Victoria's pregnant yg disiarkan dalam Laman Web...
herr...still wearing High Heels mehhh????
Haruslah!

And pic from The Sun news!!




Victoria dijangka akan deliver her Baby somewhere in July..
Kita Tungguuu!!!

Congratulasioneh Khairul Fahmi & Elia

salam..
di pagi Ahad yg Mulia ni tetiba nak b'gosip**
i rasa satu Mesia dah tau kot , i jer yang lambat cket "setelite" nye..
Khairul Fahmi Che Mat & Elia dah BERTUNANG!!!!
(terkejut tak?? tak kan...)
sbb tu la i ckp, i yang lambat tau, walhal dah kuar Harian Metro dah..
kui kui kui..
Neway Congratulasoineh...Ana suka lah!! (tetiba dah 'slang' lain)
sbb nya..
Majlis Pertunangan dorang b'temakan ala-ala Arabian gitu..
They olls are officially engage on 17th May 2011..


Kredit gambar from JejariRuncing

Monday, May 16, 2011

Hari Guru..

16 mei -Hari Guru
X  igt pon arinih Hari Guru..
Semlm anak2 buah i ckp nak pi beli adiah...
Adiah tuk Cikgu2 depa...
syoknyaaa jadi Cikgu nih...
sure dpt adiah b'dozen2 nya lah...
jelesssss...hehe


Anyway, Hepi Teacher's Day to all Pendidik!!
termasuklah Cikgu Memasak, Cikgu Memandu, Cikgu Make-up etc

Saturday, May 14, 2011

N.Y.A. N.Y.O.K

Arinih skali lagi aku jadik seorg yg NYANYOK (dlm erti kata lain = PELUPA)
haisshhhhh..(mengeluh memanjang)
Sejak dua menjak nih, virus NYANYOK slalu menyerang aku..Hobi kot???!!
Ari tuh, aku sendr lupa aku taruk celah mna EA Form..
Alkisah sbb nak isi E-Filing...Nak nolak KWSP camno nih??
Nak mintak another Copy of EA Form kena mintak kat Petronas lak...adehhhh leceh la KLCC nih..
Alternatif lain gi Kiosk print penyata KWSP..manually calculate lah..
TAPI...yg plg gua marah, dua ari lepas br found out EA tu lam wristlet...
Adehhhhh...

Setel satu issue..

Tadik lak, aku ilangkan Kunci Keta...
bukan ilangkan, missplace...
Satu umah aku ngan Mus dok tonggeng terbalek, kuar masuk umah m'cari..
skrg nih dah lerr musim panas...b'peluh ketiak mak aihh...
finally found out ade lam Hand bag...
Tp aku dah carik 100x punggah t'blk handbag tuh...np tak jumpa pon..??
adehhhh...

Manyak lah bende2 bodo yg aku nyanyok nih...smpi Mus dah immune ngan mak nih..
Jgn smpi aku lupa jln balik umah udah lerr..huhukk
kena mkn Supplement & amalkan mkn kismis manyak2 nih...uhuk..

Btulkan org cakap, Wanita b'salin nih putus banyak URAT!!! herrrr....Abaikan!

Tuesday, May 10, 2011

Kota Kinabalu

**Entry nih dah semggu lam Drafts**
now baru free nak post =)

Cuti Labour Day arituh gi Kota Kinabalu, Sabah..
**sempat lagi tuh perabis duit pi Oliday ;p**
Last min planned & last min bli tiket AirAsia..
non ade tiket murah pon, promo price ms tuh rm143 one way..huhu
(nyesal tak bli baggage Large, non-muattttttt,
nak top up @ Airport, 1kg for rm30..cekik darah toi!!
AirAsia mmg pandai bab2 hidden cost nih)



We all stay at Sutera Harbour Resort
tu pon guna staff rate bekas Ofismate, Brader Dzul..
bley dpt rm240++ per day..
**klo Weekend rates non dpt laa harga murah cenggitu..
..tima kacih byk2 kat Abg dzul**
Sutera Harbour is a veryyyy nice place..
"Pantai buatan" dia sgttttt cantek..
and the facilities TIP TOP!!!
Ade free shuttle bus to KK town, jetty to Pulau Manukan, Sapi, nice pool etc
Very Recommended to stay!!




1st day sampai pon dah ptg..
mlm juz lepak mkn Seafood @ Waterfront
Dpt la nengok life show tarian2 buloh kebanggaan rakyat Sabah
=)
actually mkn seafood kat Sabah consider Mahal gak coz Sotong 100gm dah rm20
(tak tau la klo i salah pilih kedai)
but IF kita bli Fresh from Pasar mmg terrrsgt murah compare tu KL
sbb tu ramai org borong Udang, Ketam, Ikan bwk blk KL nih..

2nd day plan nak gi Kundasang..
tp bl pkir2 blk, takut letih drive coz p'jlnan 2jam++
t'paksa Cancel..insyallah lain taun lak gi ;p
**nak cari tour package yg tak payah penat nak drive lak**
We all juz pusing2 satu town sampai ke UMS..
Lunch mkn Fish Head @ Krishna's Curry House, Penampang
me n my hubby dah penah mkn kat cni during Honeymoon dolu..
Curry dia pedas + pekat..lbh kurang cam Curry Mamak la..
Petang baru gi shoppin @ Pasar Filipin & kedai Borong Jamilah..
wahhhhhh...b'pinau mata aku nengok mutiara sabah..
but petang tu hujan, ssh ckit nak b'jln ngan anak kecik aku sorang yg notti nih..huhu
Then Mlm, Abg Dzul ajak dtg umah dia..
dpt la merasa msk umah Org Sabah ;0 hehe





3rd day dah nak balik dah..
Flight kul 12.30..
lps bekfes trus gi Airport..huhu..
tu pon flight delay sampai kul 1pm
lam Flight lak semo food abis nak bli, adoiiiii lapaaaaaq...
dah tau flight lunch time spttnya Air Asia hv to top up la..
tak gune ade Menu yg colourful lam pocket seat Flight tuh klo semo SOLD OUT
....hishhhh...(MEMBEBEL)
sampai ja LCCT trus menapak carik Nasik kelaparan..

Tak puas gi Sabah klo 2-3 ari jer..
non sempat nak round semo..
insyallah..umo panjang, ada "rezki" lebih ckit bole re-visit lg =)


Monday, May 9, 2011

Buah Hati Saya

Inas says: Sejak Anak Teruna nih m'cecah 1taun 4bln, perangai dia ada lain ckit.. Dah pandai merajuk klo x dpt per yg die nak, dah pandai lari gi dapur merajuk x dilayan,dah pandai shows die nak sumthin but x pandai ckp, smpi aku sendiri pon x tau or x fhm die nk per.. Dah pandai wat perangai "eksyen" klo jumpa org..huhu..hope sgt nnti dia besa dia berubah angin..Ơ̴̴͡.̮Ơ̴̴̴͡

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Please Go Away!

PLS GO AWAY OUT OF MY LIFE..!!!

PLS DO NOT SPOIL MY EVERY DAY'S MOOD WORKING ENVIRONMENT..!!!

PLS DO NOT MAKES ME CHANGE THE "ANGIN" AND/OR E*PERTISE..

PLS DO NOT MAKE ME CHANGE MY MIND OF NOT DOING YOUR ........ ANYMORE..!!

PLS DO NOT MAKES ME FEEL LIKE WANNA RESIGN???? HUHUHU..

PLS DON'T MAKE ME FEEL LIKE WANNA HATE YOU...!!

PLS DON'T MAKE ME WON'T RESPECT YOU ANYMORE..!!!

PLEASE GO AWAY!!! I DON'T NEED YOU IN MY ***...

PLEASE..PLEASE..PLEASE...

Notes: Manyak sgt "kejadian" yg terjadi kat Opis ari nih... Dengan org yg tak faham Prosedure of Payment, nak duit jeeee cepat....tulah org M* kita... Don't blaming Us, but do appreciate Us!!

Sunday, May 8, 2011

Hepi Mama Day!!

I'm a daughter to My Mom, Norma Ismail...
But now, i'm also a Mummy to My Son, Firas Raimi Mustaffa

Hepi Mama's Day to Both of Us =) and also to all the Mummy's in the world..!!!


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Suprisingly!


NEW LOOK OF PUDURAYA KL..NAMPAK CLASS GITU...
VERY SISTEMATIK & rasa SELAMAT...
Zaman ahkak stadi dolu2, nak pi Puduraya rasa takut klo sorang2..mesti kena de org teman...
Cayalah skrg..opppsss kalah LCCT ;p kikikiki




Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Sunday, May 1, 2011

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...