Wednesday, March 30, 2011

Selamat Hari Lahir Mama

Hari ni besday Mama Kesayangan..
Selamat Hari Lahir yg ke-54

NORMA ISMAIL


Mama, terima kasih kerna lahirkan saya ke dunia ini..
Mama, terima kasih kerna m'besarkn & m'didik sy dgn baik..
Mama, terima kasih kerna menjadi Mama & "pengganti" Abah..huhu (Al-Fatihah)
tanpa doa & berkat Mama sy x mungkin berjaya hgga sekarang..

tp the best thing, Mama is the best Chef!!!! =)

Mama, terima kasih di ats segala-galanya..



Selamat Hari Lahir, Opah..
Rinnnnduuu Opah..


Kami sayyyyyyyaaaaaaaaaanggggggggggggggggg Mama kami!

XoXo



Tuesday, March 29, 2011

KPi..KPi...

oooohhh....minggu submit IPC..
Individual Performance measure...
mennnciiiiiii!!!!!!!

Sunday, March 27, 2011

Happy Besday K.Marina

Hepi Besday to My Luvly Sis in Law..
Yang Ke-32 ;)



Wish u Panjang Umo & Dimurahkan lg Rezeki..
 & Bertambah2 hepi with Mr.Shahril & anak2 yg comei..
Nak Kek mai Umah..hehe
Xoxo


Luvs,
Inas+Mus+Firas

Monday, March 21, 2011

Semoga Selamat Hendaknya

Specially dedicated to my Fren...


Selamat Menunaikan Umrah..
Moga di permudahkan Segala Urusan hendaknya..
Kiriman Doa:-
Doa agar aku b'kesempatan untuk ke sana jua pd suatu Hari nanti..
Insyallah...!!!!


Inas Highlight : aku puji PRUDENTIAL UMMAH, tunjukkan jalan utk ku penuhi Rukun Islam ke-5 

Annoying Tak???!!


Penah x korang rasa cam nih???!!!
Korang penah x deal wt somebody so called "Annoying" lam idup korang??
X kira ur Bos, Frens, Enemy, Mak Mertua etc

Inilah yg aku rasa sejak dua menjak nih!!!
ohhhhhh...damnnnn...
it's happen at my Opis..
nak luahkn perasaan lam FB, she got my FB...
nanti cari pasal lak kan!!!

tp it's really soooooooooo Annoying to me!!!
please la!!
Dia x bley tgk aku dpn mata dia..ada ja ayat2 kuaq dr mulut dia..
(cth ayat2 : Inas, kita nak tender ni bla bla bla... Inas, camna nak wat tu, wat ni... Inas, CEO nak bla bla bla.. Inas,i nak u buat bla,bla,bla)
& yang plg x TAHAN is...

THIS IS NOT my JOB,OK!!!!!!!!
& SHE's NOT THE ONE I'M REPORTING TO!!!!
FULLSTOP!!!


Inas Highlight : Kurang pahala posa aku arinih ;p dah la br b'azam nk ganti posa yang b'timbun2 for the past ** years....erkk...another *3 to go!!

Sunday, March 20, 2011

Mari Memasak

Mood : Rajin Memasak weekend nih
1st Menu is : Choc Moist Cake

Pls IGNORE suar tidoq tuh
Gigih memutar Butter  + Gula
Choc yg dicairkan atas Dapor

Teng..teng...tenggg...

ni lah Hasilnya..



Tapi kek merekah ckit..Maybe sbb x gaul rata or Msk Angin..
Tp x Kesah lah..i bkn buat jual..juz nk melantak  sendiri..
=)
 

Yummy....yummy...
sgt lazat..

Nak Resepi???? hehehe

Menu Kedua : Laksa Penang
(peehhhhh....sgt lazat!!! masuk kuali angkat sendiri ;p)

tp x sempat nak snap pic coz kelam kabut ada tetamu nk dtg umah :)
i ajak my Cousin & Mak Dak dtg umah makan Laksa
(Cam Open House plak aku rasa)
Mak Teh bwk buah tgn Satey & Mak Dak bwk Apom Balik
sgt terima kasih..
tp Ien lak x dpt join, x cukop Korum katanya nk mai,
x pa next time k..

tp yang plg i soka,
Laksa & Cake Habis, at least x membazir kan!! 

Wednesday, March 16, 2011

Hikayat Merong Mahawangsa

Sempat jengah Panggung ptg td layan Cita ni ngan beloved Hubby
=)


Cita nih beshhhhh tuk di layan..
It's not just bout Action tp ada unsur Sejarah & Cintan Cintun



Set Penggambaran dia sgt Cantek & nampak Real..
tat's why i think modal for this Movie mencecah rm8Mil


Pelakon2 cita nih mcm kenal & familiar, tp aku x brapa nk tau depa penah b'lakon cita pa sblm nih..Found out lah sendiri..


And the last thing...
Aku bangga ngan 3 beradik nih..
Depa mmg Absolutely Superb!!!!
it's good for our Industri P'fileman..
aku rasa Cita nih bole menang byk Anugerah!!!
kita tgk nanti..

Luv u Guys!!!


Inas Highlight : Ada org ckp cita ni Lord Of the Ring Malaysia..!! hehe..ya kot..

Tuesday, March 15, 2011

Wut's inside My Mind??

Got few things inside my mind rite now..
actually manyak menda gak dok pikir lam kepala otak nih..


1. Voucher for March at BAGZ BAR, Alamanda
















Nampak tak???

"Trade in an OLD Handbag (any Brand) to get RM100 cash rebate on a new handbag"
Syokkkann?? tu tandanya nak dapat Handbag Baru =)

Melabor $$$$$ lagi...

2. MaryKay Cleanser & Freshner

Ni bukan promote, tp put on records i nye Freshner & Cleanser dah abis..
Nak try yang AntiWise lak, tp mahai bebenor.. Cleanser ja rm105..
kopakkkkk laaa $$$$$$....

3. Color Lens

Dah bli new color lens kaler PURPLE nyahhhh..hahahak
tp x nampak obvious sgt tang Mata tuh..still nampak cam GREY color lens..

tapiiiiiiiiii....yang x syok nya..Everyday pkai rasa Penin la..sgt uncomfortable..
Maybe sbb bli Non-torics lens kot...uwaaaaa...

tu la ada pepatah sebot, "Nak cantek biar b'pada2...sedor diri ckit yg ko tuh Rabun Silau.."

4. Hikayat Merong Mahawangsa

















Nampak tak 2 tiket wayang tuh???? hahaha.. dah plan ngan Hubby esok nak tgk cita nih..
Hubby ckp esok dia nak coti coz nak tgk MU nya game midnite nih..
So, tadi i pon gi la bli tiket for tomorrow nya show @ 2.15pm..

tu tandanya i nak "Mengularrrrrrr" coz Bos tarak this week...muahahaha
Jahat kan????? Mintak ampun...

Nyeh..nyeh..nyeh..


Saturday, March 12, 2011

EL Big's Day


Congratulation to EL & Adi..
Wedding held at Lavender Height, Senawang, N9..
I Luv all da food (serius daging sgt sdp), Walls ice cream (yummy!) & the wedding's deco..Simple but sweet sgttt..
Neway, hope they both live happily ever after..Amin..


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Thursday, March 10, 2011

Alkisah MC Day-2

........Continue.....
Today cam biase, i anta Firas gi Bby Sitter..
Tp lewat ckit dr biasa..
Pasti Lunch msk Opis..
Manyak Keja dok Pending ataih meja (chewah, cam la awk tu bos kan!! Uweekk)
Tp serius Payment byk sgt yg i x prepare lg..dah b'mggu2 Invoice tu..
Kpi mmg Hancus! Errrkk..
Skali kusyuk wat keja dah smpi kul 5...mak aiihhh..serupa cam x MC...

Amik Firas trus Dinner @JM Beriani Alamanda..i loikeee!!! =)

Alhamdulillah..Mataku dah hampir Sembuh..X merah dah..

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Wednesday, March 9, 2011

Alkisah MC Day 1


Tgk tang tajuk jgn ckp byk..
Tuan tanah diberi Cuti Sakit for the whole week..
tudiaaaaa aihhh..syok ka???
tak tau nak wat pa kot..sangap dok umah..
oleh itu tuan tanah wat la aktiviti sehat tuk memenuhi masa sakit ni..

Around kul 11 anta Firas pi umah Mak Dak..
x mau suh dia dok manja sgt ngan Mama dia..
sbb Mata dia dah baik dr Virus..
Then shoot pi Bangi, cari spare part tuk i nya Medela Breast Pump..
Dah lama carik..kat Mothercare, Manjaku, Anakku semo x juai loose, jual 1set..
Finally kat Kedai SusuIbu.com ada jual yg loose..

Tengok gambaq tangan tuan tanah, cam lam Metro nya Paper lak possing dia

Tuan tanah mau ganti yg hat Ujong Pump tuh..
Function menda tuh la yg tutup angin, so that they can pump out the Susu
The best thing i pkai menatang nih dah setaun, baru nak ganti yg baru =)
don't ask me camna i dpt b'tahan selama tu..kikiki
sbb sales girl kat Mothercare pon t'kejut i x penah ganti lg yg baru

Walaupon skrg i nya Susu dah x manyak production mcm past 1year ago
tp i still continue pump kat Surau Opis =)
Pastu ada la Mamat2 yg konon nk t'minum Susu lam Fridge opis tu..
hisshhhhh...

Then shoot blk umah coz org ASTRO nk dtg pasang BEYOND!!
adoilaaa...
En.Suami la, pantang ckit ASTRO wat promotion free tok pasangkan BEYOND
juz topup rm20 monthly..
dia ckp bes ckit nk tgk bola
smpi bley nampak bulu idung player tuh!
ble ka camtu???





Tp betoi gambaq lg Clear & Santek sgt..
ngam ngan LED TV
tp i takot, TV tuh dah jadik cam dinding Firas ketok ngan brg!!
adoiii.. 

OK Babai! Nak gi masak lak..
Tuan tanah t'paksa jadik Isteri Mithali memasak coz dpt cuti lama sgt..
muahahaha...


Sunday, March 6, 2011

Friday, March 4, 2011

Shhhttt Virus! Virus!

1st Entry on 1st Quarter of Year 2011
cpt nya masa b'lalu..

Start new Month, start new Penyakit..
hishh..x mau..x mau..
Ahkak kena Sakit Mata noxs!
X besnya..rs dunia ni x dak kwn..
Smlm kat Opis bdk2 opis dah x mau kwn (bley ka camtu)
hehe ade plak ckp ngan ahkak sambil ttp Muka ngan Kertas..
Jahat kan?
arini MC la..Dr. ckp IF x baek, sila datang melabur kat Klinik dia lg next wk..
@?????///..!!!!!??

Virus ni dpt from one of Bdk kat Baby Sitter Firas la..
adoiii..
Firas dah sakit almost 1 week ++
Dah la mata Anak Teruna ahkak ni Sepet
cam kena Dera plak aku nengok Mata dia..
So tadi gi jumpa Dr. kesayangan Firas lg kat An-Nur
Dr. Siti Arbaiyah..Me n my Hubby sgt suka Dr. nih..
Dia pandai explain kat kami smpi kami paham penyakit Baby
Al-maklumlah, Mak Bapak x pandai Bio..haha

So far lam umah ni ahkak ngan Firas ja kena Virus
Hopefully x b'jangkit kat Abah ngan Mak Teh Ima
doa2kan lah..

Inas Highlight : Skrg ni tgh buat2 BZ looking for buying New House..tgh survey2 kat area2 Putrajaya, Bangi, Equine Park, Aman Putra & sewaktu dgn nya..Kwn2, mintk tolong..klo ada t'nampak iklan umah Rojer2 i ok..preferably Landed House..

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...